Pe 27 ianuarie, s-a desfasurat conferinta "Traieste Sanatos cu Simona", editia "Mama si copilul". Intr-o atmosfera interbelica autentica redata de Aida Bistro, informatiile primite de la specialistii invitati, Cristina Vadanovici, reprezentant Biogenis; Liliana Budulan, director dezvoltare maternitate MedLife; dr. Magda Ciontea, medic intretinere corporala, expert in nutritie, reprezentant Silhouette; dr. nutritionist Luiza Parvu, reprezentant Danonino; prof. Dr. Radu Vladareanu, sef clinica obstetrica-ginecologie la Spitalul Universitar de Urgenta Elias, doctor in stiinte medicale si Sef Lucrari Neonatologie, dr. Simona Vladareanu, medic primar neonatolog, sef sectie neonatologie, Spitalul Universitar de Urgenta Elias au fost utile pentru viitoarele mame.
"Sunt onorata ca si de aceasta data am avut invitati specialisti alaturi de care am putut crea o atmosfera calda, familiala pentru viitoarele mame. Conferintele «Traieste sanatos cu Simona» sunt concepute pentru a raspunde direct nevoilor participantilor. Reprezentantii bancii de celule stem Biogenis, MedLife, Silhouette Beauty Centers, Danonino si Magiunul de Topoloveni au venit in intampinarea femeilor insarcinate cu raspunsuri la toate situatiile intalnite in cele noua luni de sarcina", a marturisit realizatoarea emisiunilor "Buna dimineata, Sanatate!" de la Antena 1 si "Traieste sanatos cu Simona" de la radio Itsy Bitsy.
Primul copil roman tratat cu celule stem din cordonul ombilical
Cristina Vadanovici, reprezentant Biogenis, a vorbit despre importanta recoltarii celulelor stem, dar si despre cazul Anastasiei: "Fetita s-a nascut in luna decembrie 2011, iar sapte luni si jumatate mai tarziu, a fost diagnosticata cu tetrapareza cerebrala infantila forma spastica distonica bilaterala, o boala cauzata de lipsa oxigenarii creierului pentru un interval de timp, la nastere. Intrucat cordonul ei ombilical era legat, nasterea nu a putut avea loc natural si dupa cateva tentative nereusite, s-a facut cezariana de urgenta. Anastasia este primul copil roman tratat cu celule stem din cordonul ombilical. Biogenis a participat la tratarea ei la Spitalul Universitar pentru Copii din Cracovia, Polonia, prin utilizarea unei probe de celule stem mezenchimale".
Cele trei maternitati MedLife din Romania au cele mai performante echipamente medicale
Liliana Budulan, director dezvoltare maternitate MedLife, a declarat: "Maternitatea MedLife Grivita din Bucuresti este una dintre cele trei maternitatii pe care MedLife le coordoneaza in tara, alaturi de cele din Arad si Brasov, si ofera toate tipurile de nastere: nastere naturala, nastere prin cezariana, nastere in mediu acvatic. Maternitatea este dotata cu echipamente medicale performante, necesare asistentei mamei si ingrijirii nou nascutilor: ecografe cu precizie extraordinara, echipamente de incubatie, aparate de suport respirator, lampi de fototerapie, aparatura de monitorizare cardio-respiratorie".
Dr Magda Ciontea, Silhouette: "Pielea trebuie intotdeauna hidratata"
Dr. Magda Ciontea, medic intretinere corporala, expert in nutritie si reprezentant Silhouette le-a povestit participantelor cum sa-si intretina sillueta in timpul sarcinii, dar si dupa nastere: "Pielea este extrem de afectata pe durata sarcinii. Muschii intregului corp se intind, pierd din elasticitate si sensibilitate, schimband structura corporala a femeii, asa ca recomandam tratamente cu produse bogate in nutrienti. In schimb, dupa nastere, corpul se confrunta cu schimbari hormonale si femeia va pierde in primele doua saptamani cam 5-8 kg. Revenirea la greutatea si formele anterioare trebuie insa ajutata si extern, prin terapii de remodelare corporala".
Dr Nutritionist Luiza Parvu, Danonino: "Copiii au nevoie de cantitati de calciu de patru ori mai mare decat adultii"
La intrebarea "cum sa cresti un pitic voinic" a raspuns dr.nutritionist Luiza Parvu, reprezentant Danonino: "Copiii au nevoie de cantitati de calciu de patru ori mai mare decat adultii. Prevenirea osteoporozei incepe in copilarie si adolescenta, cand osul este foarte sensibil la influentele dietei si ale activitatii fizice, iar daca se respecta doza zilnica de calciu, va scadea si riscul de obezitate. Pentru copii, se recomanda o gama cat mai variata de alimente provenite din fiecare grupa: fructe, cereale, lactate, proteine, legume, rezultand astfel portia zilnica de energie".
"Consultul ginecologic prenatal este necesar inca din primul trimestru, de cand testul de sarcina este pozitiv. Gravida trebuie luata in evidenta tocmai pentru ca medicul curant sa ii indrume pasii in epopeea celor 40 de saptamani de sarcina pentru a evita orice situatii inconveniente pe parcursul sarcinii. De asemenea, gravida trebuie sa constientizeze existenta unei sarcinii cu risc din timp pentru a preveni si trata corect respectiva situatie", a declarat domnul Profesor Dr. Radu Vladareanu, Sef Clinica Obsetrica-Ginecologie.
Partenerii evenimentului: banca de celule stem Biogenis, MedLife, Silhouette Beauty Centers, Danonino. Magiunul de Topoloveni, Aida Bistro.
Parteneri media: Radio Itsy Bitsy, Eva.ro, Kudika.ro, Garbo.ro, ReplicaVedetelor.ro, Kfetele.ro, BusinessWoman.ro, MamicaUrbana.ro, LumeaInTrend.ro
KISSES!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu