Imi place sa mananc in oras, e mai comod si de multe ori incerc preparate pe care nu ma incumet sa le fac acasa asa ca invitatia de a degusta meniul de primavara de la Trattoria Buongiorno a venit la fix.
La Trattoria Buongiorno primavara aduce noi delicii culinare inspirate de bucataria italiana, semnate de Chef Ciprian Nicolescu. La inceput de primavara astronomica, Chef Ciprian Nicolescu prezinta cateva Signature Dish by Ciprian Nicolescu, preparate ce se vor regasi in noile meniuri ale restaurantelor Trattoria Buongiorno.
Chef Ciprian Nicolescu spune Buongiorno Primavera la Trattoria Buongiorno prin cateva preparate vedeta ce pot fi savurate in restaurante in acest sezon.
Filozofia din spatele noilor preparate este crearea unui gust echilibrat si desavarsit prin asocieri creative de ingrediente naturale, proaspete si de sezon, folosind cat mai putine condimente „clasice”.
Prezentarea a debutat prin explicarea faptului ca folosirea condimentelor verzi precum busuioc, busuioc rosu, macris rosu, mazare, naut, coriandru, begonii, este o stiinta a gastronomiei fine, ce are ca scop echilibrarea gustului. Acestea sunt folosite nu doar ca decor, ci drept condimente care dau unicitate retetei si definesc gustul.
Salata cu pui, ricotta, pepene galben, rucola si migdale (Insalata di pollo, ricotta con melone, rucola e mandorie) este o salata Signature by Ciprian Nicolescu, in care dulceata este asigurata de pepenele cantalup (cu coaja galben – portocalie), aciditatea este creata prin includerea portocalei, gustul sarat se datoreaza migdalelor, in timp ce senzatia de crocant este realizata prin salata romaine si crutoane. Textura cremoasa este obtinuta prin branza ricotta. Begonia aduce dulceata si completeaza aspectul proaspat, de primavara.
Chef Nicolescu a accentuat importanta folosirii ingredientelor de sezon, proaspete si foarte hranitoare, pe care le numeste „sanatate in farfurie”.
Caracatita cu naut, fenicul si portocala (Primo di polpo, cecai, finocchi e aranci) continua rasfatul gustului printr-o explozie de arome si culoare care se combina ideal intr-o farfurie perfecta.
Gustul caracatitei marinate este completat de naut, morcov, grapefruit, fenicul, begonii si sosul signature.
Nu in ultimul rand, Ravioli umplute cu rata si sos de ciuperci salbatice (Ravioli con anatra e funghi selvatica) reprezinta o vedeta absoluta a noilor meniuri, nu doar datorita retetei semnate de Chef Nicolescu, ci si pentru ca pastele ravioli sunt pregatite in bucatariile restaurantelor Trattoria Buongiorno. Ravioli din meniul de primavara sunt homemade, handmade & crafted in the kitchen, ceea ce le asigura prospetime, un gust inconfundabil si o textura unica. Ele sunt create dupa o reteta proprie, dezvoltata de Chef Ciprian Nicolescu, perfectionata de-a lungul mai multor ani.
Umplutura a fost realizata din rata confiata, cu piure de stafide aurii, iar sosul din ciuperci salbatice. Gustul a fost intregit de parmezan si „pamant sicilian”, o combinatie de parmezan cu boia afumata.
Noile preparate Signature Dish by Chef Ciprian Nicolescu vor putea fi comandate foarte curand din meniurile de primavara ale restaurantelor Trattoria Buongiorno Primaverii, Victoriei, Lido, Arena (Bd. Basarabia), Baneasa si Centrul Istoric.
Voi ce preferati sa mancati in oras? Sunt curioasa daca ati mai fost de curand la Trattoria Buongiorno!
Va astept cu drag parerile!
KISSES!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu