Dragii mei, joi am avut bucuria de a participa la lansarea Nitro Cold Brew! Starbucks, cel mai iubit brand de cafea din lume, aduce în premieră în România tehnologia preparării băuturii Nitro Cold Brew, exclusiv în magazinul Starbucks Reserve Lipscani. Cea mai tare băutură a verii este rezultatul infuziei cu apă rece timp de 20 de ore a clasicului Cold Brew, îmbogățit ulterior cu nitrogen.
De mai mult de 40 de ani, Starbucks a explorat continuu prăjirea și prepararea celei mai fine cafele. Începând cu anul 1986, când a introdus pentru prima oară cafeaua rece, compania a inovat constant, introducând treptat în portofoliu noi produse. Noul sortiment de cafea rece oferă experiența unei cafele cremoase, cu un gust puternic, într-o cascadă de culori, texturi și arome. Nitro Cold Brew este infuzat la rece cu bule mici de nitrogen, care îi conferă cafelei o textură spumoasă, o culoare intensă și mici cascade cromatice și texturale după turnarea în pahar.
Cafeaua infuzată cu nitrogen a urcat rapid în topul preferințelor pasionaților de cafea, iar în 2016 Starbucks a introdus-o pentru prima oară în magazinul propriu din Seattle, unde a devenit a doua cea mai populară cafea după Caffe Latte. Prepararea noului sortiment de cafea rece necesită utilizarea unui echipament complex. Primul pas în procesul de pregătire a Nitro Cold Brew îl reprezintă răcirea cafelei cu apă rece, timp de 20 de ore. Ulterior, cafeaua Cold Brew este infuzată cu nitrogen gaz, cu ajutorul unei valve presurizate.
Nitrogenul (azot) cel mai abundent element din atmosferă, este un gaz inert. De vreme ce nu se poate dizolva în apă sau interacționa cu moleculele acesteia, nitrogenul formează bule mici care nu modifică gustul cafelei, ci doar textura, transformând-o într-o băutură cremoasă.
“Suntem bucuroÈ™i să împărtășim pasiunea pentru oameni È™i pasiunea pentru cafea, astfel că suntem mândri să anunțăm că Starbucks este primul brand de cafea din România care aduce în magazinul propriu Starbucks Reserve tehnologia necesară preparării Nitro Cold Brew-ului, atât de iubit la nivel internaÈ›ional. Noul sortiment de cafea este interesant prin fuziunea notelor subtile aromatice cu textura cremoasă È™i cromatica în degrade. Este o cafea cu un gust puternic È™i cu cea mai mare cantitate de cofeină, ideală pentru iubitorii de cafea aromată”, a declarat Karol Zuradzki – Regional Director România, Bulgaria & Serbia.
Noua bătură, disponibilă în Starbucks Reserve Lipscani, se poate consuma pe loc, fără lapte, gheață sau zahar adăugat, având o aromă È™i o textură lejere. Nitro Cold Brew este scăzută în calorii – 5 calorii È™i 0 grame de zahăr. Boabele de cafea utilizate în pregătirea băuturii au o aromă dulceagă naturală, completată de crema de nitrogen. ÃŽn plus, noua cafea rece conÈ›ine numeroÈ™i antioxidanÈ›i, benefici pentru o bună funcÈ›ionare a organismului.
Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul www.en.starbucksromania.ro sau accesați paginile de Facebook (www.facebook.com/StarbucksRomania) și de Instagram (www.instagram.com/starbucksromania.ro).
Trebuie neaparat sa treceti pe la Starbucks Reserve Lipscani si sa incercati aceasta noutate absoluta! Cu siguranta va va placea!
KISSES!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu