București, 25 martie 2024. Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, susține alăptarea naturală exclusivă în primele șase luni de viață ale copilului și continuarea acesteia cât mai mult timp posibil. Nestlé este alături de mamele din România cu copii cu vârsta de peste 1 an, oferind o nouă generație de lapte pentru aceștia, o inovație revoluționară – NAN 3 SUPREMEpro® – 6 HMO, acum cu 6 oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern.
Institutul Național de Statistică a anunțat că, în primul semestru din 2023, s-au născut în România puțin peste 73.000 de copii, cel mai mic număr de copii nou-născuți din istoria de 145 de ani a măsurătorilor statistice din țara noastră. Puținii copii născuți în țara noastră au nevoie de o alimentație care să le asigure nutrienții necesari unei dezvoltări armonioase.
Nestlé lansează în România NAN® 3 SUPREMEpro®, cea mai avansată formulă de lapte Nestlé pentru copiii de vârstă mică, acum cu un nou complex 6 HMO - oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern și culturi active B.infantis și B.lactis.
NAN® 3 SUPREMEpro® beneficiază de inovația de ultimă oră bazată pe expertiza de peste 155 de ani de cercetare științifică în nutriția sugarilor și a copiilor de vârstă mică, oferind o combinație unică, patentată, de 6 HMO - oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern și culturi active B.infantis și B.lactis.
Prin această lansare, compania Nestlé marchează din nou preocuparea sa continuă în domeniul HMO – oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern – și astfel, după numeroase cercetări științifice, aduce pe piața din România cele mai avansate rețete de formule de lapte din portofoliul Nestlé.
Calitatea produselor Nestlé este susținută de cei peste 155 de ani de cercetare în domeniul nutriției sugarilor și copiilor de vârstă mică.
Nestlé promovează progresul științific prin centrul său de cercetare, Nestlé Research & Development, cea mai mare organizație de profil din industria alimentară, unde au loc cercetări avansate realizate de Nestlé și de experți de renume mondial, susținând comunitatea științifică globală și oferind suport profesioniștilor din domeniul sănătății, în practica lor clinică.
Astăzi, HMO - oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern, se pot regăsi în NAN® 3 SUPREMEpro® cu 6 HMO, precum și în NAN® 3 OPTIpro® cu 5 HMO.
„Formula avansată a NAN® 3 SUPREMEpro® este creată prin combinarea complexului nostru patentat 6 HMO, oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern, cu un amestec unic de proteine parțial hidrolizate de înaltă calitate și culturi active, dovedit științific că susțin creșterea sănătoasă a copiilor de vârstă mică, pentru dezvoltarea lor uimitoare”, a explicat Mihaela Bușu, Business Executive Officer, Nestlé Nutrition South East Europe.
Despre oligozaharidele din laptele matern
Oligozaharidele din laptele matern sunt componente esențiale pentru sănătatea sugarilor și a copiilor de vârstă mică, iar noile cercetări indică faptul că acestea joacă un rol important în dezvoltarea sistemului digestiv, prin favorizarea creșterii bacteriilor benefice din intestin1 2 și beneficiile aduse metabolismului celor mici3. Au fost identificate peste 200 de oligozaharide distincte din laptele matern, cu o matrice diversă prezentă la mamele care alăptează. Oligozaharidele din laptele matern contribuie la îmbunătățirea funcțiilor cognitive la nivelul flexibilității cognitive, memoriei și limbajului, procese fundamentale pentru dezvoltarea creierului4 5 6 7 8.
Totodată, oligozaharidele din laptele matern ajută sistemul osos prin reducerea porozității corticale osoase cu până la 50% și creșterea mineralizării cu 8,4% , iar sistemul imunitar beneficiază de riscul scăzut de infecții, prin reducerea încărcăturii de agenți patogeni9.
Istoria cercetării și inovației Nestlé
Nestlé are o istorie amplă în materie de inovații, în ceea ce privește dezvoltarea de soluții nutriționale pentru sugari și copii de vârstă mică. Din 2017, Nestlé a făcut progrese semnificative în încorporarea oligozaharidelor identice structural cu cele din laptele matern în formulele pentru copii de vârstă mică, rezultat al cercetărilor continue cu privire la laptele matern și importanța acestuia pe termen lung, în parteneriat cu instituții cheie renumite la nivel internațional. Primul studiu clinic publicat10 efectuat pe formula ce conține un complex de 5 oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern a demonstrat că aceasta este sigură și susține o creștere adecvată vârstei, similară cu cea a copiilor alăptați.
Portofoliul Nestlé pentru nutriția copiilor este alcătuit din peste 65 de produse dedicate unui segment de piață ce cuprinde peste jumătate de milion de mici consumatori.
Nestlé consideră că alăptarea reprezintă startul ideal în ceea ce privește nutriția bebelușilor și sprijină în totalitate recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la alăptarea exclusivă în primele șase luni de viață si continuarea acesteia pentru cât mai mult timp posibil.
1 Rochat F, et al. Abstract 1431 accepted at WCPGHAN Congress 2020
2 Van den Abbeele P, et al. Nutrients 2021; 13:726
3 Oliveros E, et al. J Nutr Food Sci 2021; 4:100024
4 Cho S, et al. Abstract accepted at WCPGHAN Congress 2020
5 Hauser J, et al. Abstracts 1279 and 1287 accepted at WCPGHAN Congress 2020
6 Berger B, et al. nBio 2020; 11(2):e03196-19
7 Oliveros E, et al. J Nutr Biochem 2016; 31:20 - 27
8 Bonnet N, et al. Abstract accepted at ASBMR Congress 2020
9 Rochat F, et al. Abstract 1431 accepted at WCPGHAN Congress 2020
10 Bosheva, M. et al. Frontiers in nutrition, 9, 920362.
Despre Nestlé
Grupul Nestlé este prezent în România din 1995, printre brandurile din portofoliul său numărându-se NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN. În România, Nestlé s-a implicat și în inițiative ecologice și de responsabilitate socială. În ultimii 3 ani compania a plantat 90.000 de copaci, care vor contribui la atingerea obiectivului de net zero emisii de carbon până în 2050.
Inițiativele globale Nestlé:
În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuției la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu. Nestlé își menține poziția de lider global în industria de alimente și băuturi prin portofoliul de produse sănătoase accesibile consumatorilor. Indicele global The Access To Nutrition Initiative (ATNI) evaluează cei mai mari 25 de producători de alimente din lume, concentrându-se pe politicile, practicile și performanțele lor legate de nutriție. Poziția de top conferită Nestlé este recunoașterea angajamentului său permanent față de nutriție și sănătate, precum și angajamentul său de a ajuta la abordarea provocărilor globale ale obezității și subnutriției.
Nestlé for Healthier Kids
Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. în România, aceste eforturi se regăsesc sub umbrela programului „Și eu trăiesc sănătos - SETS”, inițiat de Fundația PRAIS.
Nestlé needs YOUth
Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.
Nestlé for a Waste Free World
Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu