CO-WASHING: Tehnică pentru frumusețea părului ondulat și creț

 




       Co-washing vine de la conditioner washing”, respectiv spălarea părului cu un balsam cu putere de curățare și nu cu un șampon clasic ce face spumă. Aceste produse 2 în 1 (care sunt în același timp balsam și șampon) se bucură de mare apreciere în rândul persoanelor cu păr creț - efectele lor sunt însă binevenite pentru orice persoană cu păr buclat sau ondulat: definiția buclelor crește, iar efectul frizz este ținut în frâu.

       De aceea, dacă ești în căutarea unei rutine noi de îngrijire pentru buclele tale, te invităm să afli dacă acest cleansing conditioner este ceea ce lipsește din arsenalul tău de îngrijire, pe baza informațiilor oferite de către specialistul Wella Professionals:


wella

 


Ce face un CO-WASH?

       Ei bine, acesta „combină beneficiile unui șampon cu beneficiile unui balsam: buclele tale, oricât de dense, aspre, strânse sau spiralate, vor fi îngrijite <dintr-o lovitură>, în același timp curățate și tratate cu balsam.  Acest produs 2 în 1 face mult mai puțină spumă în comparație cu un șampon, lasă părul hidratat și curat. De aceea este perfect pentru toate tipurile de păr care se disting prin textura puternică: curăță șuvițele delicate, fără să le răpească necesara lor hidratare.”, explică Cristina Scrisu, stilist Wella Professionals.

 

Un CO-WASH este mai bun decât un șampon?

       Nu se pune problema dacă este neapărat <mai bun> decât șamponul tradițional - este pur și simplu altceva, alt produs. Putem să folosim unul sau altul, în funcție de tipul de păr cu care avem de-a face și de efectele pe care vrem să le obținem.”, punctează stilistul.

 

wella


Când e recomandat să folosești un CO-WASH?

       Conform părerii specialistului, „Când te temi că buclele, rebele și afectate de efectul de frizz, nu vor mai putea fi stăpânite deloc după spălare. Un co-wash le va aduce definiție și elasticitate.

Când părul cu textură puternică pare a duce lipsă de hidratare. Un balsam cu putere de cleansing va păstra hidratarea la nivelul firului de păr, astfel încât părul ondulat, buclat sau creț va arăta mai sănătos și va fi mai moale la atingere.”.

       Părul ondulat este în general foarte poros - de-a lungul cuticulei firului de păr există tot felul de goluri și rupturi, pe unde hidratarea părăsește firul de păr. Un produs de tipul CO-WASH, 2 în 1, poate ajuta la umplerea acestor goluri, astfel încât substanțele nutritive vor rămâne la nivelul firului de păr.

 

Și totuși, când e recomandat să folosești un șampon tradițional?

       Ei bine, poți apela la un șampon traditional atunci „când ai de-a face cu un scalp gras, care are nevoie de o curățare mai profundă. Chiar dacă obișnuiești să folosești mereu co-wash, ar fi bine ca măcar o dată pe lună să aplici un șampon clasic, pentru detox.

Dacă ai nevoie de un șampon care să facă spumă bogată și nutritivă, ULTIMATE REPAIR Shampoo de la Wella Professionals este cea mai bună alegere: spuma lui luxoasă vine la pachet cu hrănirea intensă de care are nevoie părul ondulat.”, recomandă Cristina Scrisu.

 

       Totodată, șamponul este prima opțiune și atunci când ai de-a face cu un păr fin - acesta are nevoie de un șampon specializat, aproape imponderabil. Produsele de CO-WASH 2 în 1 nu îngreunează de obicei părul, dar pentru firele de păr foarte fine și fragile este mai potrivită o formulă de șampon care favorizează volumul. Evident, nu ești obligat să alegi una dintre variante și să renunți total la cealaltă. Poți să te bucuri de avantajele amândurora, alternând co-washing și șamponul tradițional. Important este să găsești care din ele se potrivește în momentul respectiv.

 

Cui se adresează acest produs? Cine ar trebui să încerce CO-WASHING?

       Acum că ai aflat atâtea detalii despre această tehnică, poate că te întrebi: oare co-washingul se potrivește părului meu? „Noi, cei de la Wella, dăm mereu același răspuns fiecăruia dintre clienții noștri: ca să afli, pur și simplu încearcă-l! Gândește-te la nivelul de hidratare și la textura părului.” îndeamnă cu tărie specialistul Wella Professionals.

       În plus, Co-washing vine cu cele mai mari beneficii pentru:

 

Părul uscat

       Orice CO-WASH este foarte bogat în ingrediente hidratante, de aceea este produsul cremos de curățare optim pentru rehidratarea buclelor uscate. Nu va răpi firelor de păr uleiurile lor naturale care mențin părul moale, deoarece tot procesul de curățare protejează cuticula. Acest boost de hidratare va ajuta buclele să-și redobândească forma și elasticitatea.

 

Părul deteriorat

       O curățare blândă este obligatorie dacă ai părul deteriorat. Pentru un astfel de păr se recomandă expres un CO-WASH sau un șampon care repară firul de păr în profunzime, cum este ULTIMATE REPAIR Shampoo de la Wella Professionals. Când părul este stresat, el are nevoie de un tratament super-blând pentru a preveni ruperea firelor, vârfurile despicate și efectul de îngălbenire. Proprietățile hidratante ale unui CO-WASH vor asigura îngrijirea părului deteriorat de căldură și/sau de decolorarea excesivă.

 

Părul afectat de frizz

       Efectul frizz apare când părul devine uscat, își pierde hidratarea, astfel încât prin folosirea unui produs hidratant de curățare ajuți părul ondulat, buclele și spirele să-și recapete energia și reduci efectul de bucle rebele. Firele rupte pot crea un aspect zdrențuit, astfel încât boostul de forță și nutriție oferit de co-washing va proteja părul de eventuale efecte frizz.

 

Bine, bine, dar poți folosi drept CO-WASH un balsam obișnuit?

       NU! Pentru a curăța în mod eficient murdăria, grăsimea și impuritățile din păr ai nevoie de ingredientele speciale de curățare și de nivelul moderat de spumă dintr-un produs special de co-washing. Altminteri, dacă aplici pe rădăcini balsam obișnuit și masezi, buclele tale se vor îngreuna și scalpul nu se va curăța.  De aceea, pentru a păstra sănătatea scalpului și părului recomand să folosești la spălare numai șampon sau un balsam 2 în 1, cu proprietăți de curățare.”, clarifică stilistul. 

 

Care este cea mai bună formula de CO-WASHING pentru părul ondulat?

       Formula de co-washing perfectă pentru părul ondulat este NutriCurls Cleansing Conditioner de la Wella Professionals – un produs creat pentru a favoriza netezimea și strălucirea pentru părul ondulat, buclat sau spiralat. Atuul lui? Acesta conține un amestec de ulei de jojoba și panthenol, care permite părului texturat să se bucure de strălucire de la rădăcină până la vârf, în timp ce complexul exclusiv Nourish-In aduce un plus de hrănire părului, pentru bucle mai moi, dar și mai puternice.

       În plus, ajută și la protejarea culorii părului, care devine mai vibrantă după fiecare spălare. Astfel, poți folosi cu încredere produsul, chiar dacă tocmai ai schimbat nuanța părului. Produsul face relativ puțină spumă, dar lasă scalpul, rădăcinile, lungimile și vârfurilor firului de păr purificate cu blândețe. Este formula de co-washing de care are nevoie orice rutină de îngrijire pentru părul buclat. 

 

Și acum, cel mai important aspect: cum folosești CO-WASHING?

       Pasul unu: Mai întâi, alege un produs de co-washing, cum este NutriCurls Cleansing Conditioner, care curăță cu blândețe părul în timp ce sporește luminozitatatea cu ajutorul uleiului de semințe de camelie.

       Pasul doi: Masează balsamul cu efect de cleansing la nivelul rădăcinilor, așa cum ai proceda cu un șampon tradițional. Apoi emulsionează pe toată lungimea părului, până la vârfuri.

       Pasul trei: Timp de câteva minute, masează NutriCurls Cleansing Conditioner în păr, de la rădăcină la vârf. Apoi, clătește părul și… gata!

 

       După cum vezi, Co-washingul este simplu – și cea mai bună parte este că nu mai trebuie să aplici pe urmă alt balsam. Pur și simplu îndepărtează excesul de apă, prin tamponare cu un prosop din microfibră, apoi usucă părul și bucură-te de buclele tale sănătoase și elastice.

 

Cât de des ar trebui să ne tratăm părul prin CO-WASHING?

       Cât de des dorim! Poți folosi NutriCurls Cleansing Conditioner ori de câte ori îți speli părul sau poți face din el un soi de tratament special pentru bucle în zilele în care sunt uscate și ciufulite. Apoi, dacă vrei spuma mai bogată a unui șampon obișnuit, încearcă ULTIMATE REPAIR Shampoo de la Wella Professionals și folosește imediat după ULTIMATE REPAIR Conditioner. Acest duo intens este infuzat cu blendul tipic brevetat de Wella Professionals, cu AHA și Omega-9, blend inspirat de skin care, care reconstruiește părul dinspre interior spre exterior.”, adaugă stilistul.

 

Și am ajuns la pasul final: Ce urmează după CO-WASHING?

       După o sesiune de co-washing pe părul ondulat, buclat sau spiralat, potențează efectul acestui tratament folosind în continuare produsele potrivite. În primul rând, pulverizează ULTIMATE REPAIR Miracle Hair în părul curat, după ce a fost tamponat cu prosopul. Lasă produsul să se absoarbă în păr, înainte de a da startul rutinei de styling. Acest tratament leave-in, devenit vedetă și pe tik-tok repară deteriorările firului de păr în 90 de secunde pentru un păr cu 99% mai puțin casant. Deoarece acest tratament nu are greutate proprie și nu încarcă deloc părul, el permite folosirea serumurilor sau cremelor specifice pentru stylingul buclelor. Aplică pe lungimi NutriCurls Milky Waves de la Wella Professionals (pentru părul ondulat) sau NutriCurls Curlixir Balm de la Wella Professionals (pentru bucle simple și spiralate) și strânge părul puțin, făcând prosopul turban. Când vei da drumul turbanului, buclele tale vor avea extra-definiție.

 

Acum, că ai toate indicațiile, folosește cu încredere NutriCurls Cleansing Conditioner. Așteptăm fotografii cu rezultatele tale! Postează-le pe Instagram și dă-ne un tag!

https://www.instagram.com/wellahair_ro/

 

 


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu