București, 17 decembrie 2024. Supermarketul online Sezamo anunță o creștere semnificativă a cererii pentru produsele specifice Crăciunului, cu 9 din 10 coșuri conținând cel puțin un astfel de produs. Cele mai vândute produse cu specific sunt brazii naturali Nordmann de 150–175 cm și 225–250 cm, coronița de brad natural de 30 cm, cozonacul însiropat Zexe de 1 kg și panettonele Clasic Chiostro di Saronno de 1 kg.
Pentru a evita traficul și aglomerația din magazine, din
ce în ce mai mulți clienți aleg să cumpere inclusiv cadourile din oferta
supermarketului online, iar mulți bucureșteni își fac și provizii de vinuri,
spirtoase și alte produse esențiale pentru sărbători.
„Pregătirile pentru sărbători sunt deja în plină
desfășurare, chiar și cu săptămâni înainte de Crăciun. Aceasta nu reflectă doar
dorința de a crea o atmosferă festivă în casele consumatorilor, dar și un
comportament tot mai orientat spre achizițiile din timp, ceea ce permite un
grad ridicat de organizare și reducerea stresului în perioada aglomerată a
sărbătorilor. Conveniența și calitatea premium sunt factorii principali în
deciziile de cumpărare. Clienții aleg produse care reflectă spiritul
sărbătorilor și aduc un plus de valoare mesei festive. Categoria BIO și
produsele artizanale continuă să crească, indicând un interes crescut pentru
produse sănătoase și sustenabile”, a declarat Michael Kaiser, director
comercial Sezamo.
Cozonacul,
vedeta dulce a sezonului
Vânzările de cozonaci au înregistrat o creștere de 40%
față de aceeași perioadă a anului trecut, iar categoria s-a extins cu 30%
prin adăugarea unor noi branduri artizanale, precum Mara Mura, Rawmantic, San
Delicio, și produse suplimentare de la alți artizani ca Atelierul de Tarte,
Pain Plaisir, Zexe, Palmiye, Gre Bakery și Sempre Sano. Consumatorii
experimentează din ce în ce mai mult, optând pentru specialități precum
cozonac însiropat, cozonac cu fistic, cozonac fără zahăr, cozonac glazurat și
cozonac Dubai.
La mare căutare sunt și dulciurile festive, precum ciocolată
lucrată manual, praline, fursecuri de turtă dulce și alte delicatese care
captează magia sezonului. Supermarketul a pregătit și o selecție largă de
produse unice precum panettone Dolce & Gabbana, delicii de la Lindt,
cum ar fi figurinele de Moș Crăciun de 1 kilogram și peste 10 calendare
de Advent cu sortimente diferite de ciocolată (praline cu marțipan, figurine
pentru brad și altele).
Calitate,
înainte de toate: clienții aleg produse proaspete de la producători locali
Fructele și legumele sunt în continuare preferate de
către clienți, produsul cel mai vândut all-time fiind ceapa verde. Pe
lângă asta, clienții mai preferă banane, portocale, clementine și zmeură.
Categoria lactate a beneficiat de o creștere
semnificativă, în special pentru ouă BIO, care au înregistrat o dublare
a vânzărilor. Ouăle de la găini pășunate au crescut de patru ori, comparativ
cu anul trecut. Laptele integral nestandardizat, de la producători precum
Artesana, Lăptăria cu Caimac și Lăptăria M au înregistrat creșteri mari,
depășind ritmul întregii categorii.
Clienții sunt din ce în ce mai conștienți de valoarea
produselor de calitate, iar brânzeturile artizanale, precum „cașul de capră” de
la Zimbria, telemeaua de la Lăptăria M sau specialități de brânzeturi italiene
artizanale, precum Morbidi Pecorino, sunt foarte căutate.
În ceea ce privește carnea, clienții preferă carne de
miel, vițel, vițel tânăr și carne de vită, inclusiv opțiuni BIO, precum
Silvania BIO, care are peste 12 produse Black Angus. Produsele de pește cu
certificare Global GAP și salatele de icre cu un conținut de 40% icre de pește
sunt și ele foarte populare în această perioadă. Produsul favorit al celor
care optează pentru o variantă mai dietetică este curcanul BIO
Topoloveni.
În ceea ce privește mezelurile, clienții aleg produse
tradiționale, precum caltaboșul, tobă sau lebărul de la Zimbria, dar și
mezeluri mai rafinate, precum Jamon Iberico sau Bellota. În această perioadă, vânzările
din categoria mezelurilor au crescut cu aproximativ 30%.
Pentru clienții mai atenți la buget, există o gamă
variată de brânzeturi sau mezeluri marcă proprie (Miil, Dacelo) și produse
premium din carne proaspăt feliată (Prosciutto di Parma maturat 20 luni,
Porchetta Montagna sau Salam Gran Magro).
Ingrediente
pentru copt sunt la mare căutare
Categoria bake-off a crescut cu 25% față de aceeași
perioadă a anului trecut. Făina premium a înregistrat o creștere spectaculoasă,
de 6 ori mai mare decât în 2023, în timp ce îndulcitorii naturali și produsele
pentru diete speciale, câștigă popularitate: vânzările de făină fără gluten
s-au dublat.
Livrare
la ușă pentru brazi și decorațiuni
În prima jumătate a lunii decembrie, Sezamo a livrat până
la ușă sute de brazi naturali, înregistrând o creștere de 60% față de
aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, coronițele de Crăciun au
fost un adevărat succes, alături de ornamente și lumânări festive.
Cu prețuri accesibile, între 150 - 350 de lei pentru un
brad mare, clienții pot alege între 5 tipuri de brazi de tip Nordmann,
disponibili în dimensiuni cuprinse între 125 și 250 cm, precum și o
variantă în ghiveci. Clienții pot adăuga bradul la comenzile lor obișnuite
sau îl pot comanda separat, în funcție de preferințe, până pe 23 decembrie
inclusiv.
Ready-to-eat
– mesele festive fără efort
Categoria ready-to-eat a înregistrat o creștere de 25%,
pe măsură ce consumatorii caută soluții rapide și delicioase pentru mesele de
sărbători. Printre cele mai căutate preparate se numără cele preparate de către
Sempre Sano – Furnizorul Casei Regale: sarmalele tradiționale, salata de boeuf,
foie-gras, Beef Wellington și mușchiuleț de porc cu trufe.
Clienții apreciază preparatele premium, realizate din
ingrediente proaspete, care le permit să economisească timp fără a face
compromisuri în ceea ce privește calitatea. Găleata de 2.3 litri de ciorbă și
mușchiulețul Wellington sunt printre cele mai vândute produse din
categoria "Ready to Eat".
Cadourile
de lux, la mare căutare
„Produsele gata de oferit cadou, produsele festive și
serviciile de livrare flexibile fac ușor pentru clienți să găsească și să
trimită cadouri celor dragi cu doar câteva clickuri, fără a mai sta în trafic
și fără aglomerație”, a adăugat Michael Kaiser, director comercial Sezamo.
Se observă o tendință clară către produsele premium, mai
ales în categoria de băuturi și coșuri cadou. Produsele de top, precum vinurile
fine, șampania și băuturile spirtoase, sunt preferate ca daruri, în timp ce
coșurile cadou gourmet, care includ combinații de brânzeturi, mezeluri, vinuri
și dulciuri premium, continuă să fie alegerea ideală pentru reuniunile de
familie sau pentru cadourile de business.
În oferta supermarketului online se găsesc mii de produse
sezoniere, cum ar fi calendare Advent cu whiskey sau rom, condimente pentru
cocktailuri și peste 140 de vinuri spumante potrivite pentru sărbătorirea
Revelionului.
Sezamo este un real one-stop-shop, o comandă la
supermarketul online înlocuind până la 8 drumuri în oraș, la farmacie,
măcelărie, băcănie, patiserie, piață, pescărie, pet shop și magazin cu produse
pentru diete speciale.
Supermarketul online oferă o selecție de peste 15.000
de produse, precum produse proaspete direct de la fermieri autohtoni,
alimente de la artizani locali, dar și branduri internaționale de tip
supermarket, toate într-un singur loc. Produsele sunt livrate către clienți din
depozitul de 12.000 m2 situat în incinta CTPark, în nordul Bucureștiului, care
include spații de depozitare ambientală și unități cu temperatură controlată,
ce permit păstrarea produselor în condiții cât mai bune și reducerea costurilor
de energie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu