Shell Team Aviation: Avantajele meseriei de însoțitor de bord

 




Cea mai mare școală privată de aviație din România - Shell Team Aviation, a organizat cel de-al doilea eveniment din seria workshop-urilor dedicate meseriei de însoțitor de zbor – ”Why to choose Shell Team Aviation” într-o locație inspirată de bordul unui avion.

 

Pe 25 noiembrie, Bucureștiul a fost la înălțime. Cei interesați de o nouă meserie, pasionații de aviație dar și de călătorii, vedete și influenceri au aflat secrete din culisele meseriei de stewardesă. Cristina Burdușel, manager Shell Aviation Team cu o experiență de 14 ani în conducerea școlilor de aviație, pilot și fostă stewardesă a vorbit despre condițiile de angajare ale companiilor aeriene pentru însoțitorii de zbor. ”Una dintre meseriile la care tinerii din toată lumea aspiră este cu siguranță cea de steward. Astăzi, condițiile de angajare sunt mai relaxate ca niciodată pentru cei care au absolvit o școală de aviație și au acreditarea EASA. Sunt fericită să contribui la instruirea și formarea a mii de stewarzi cu care vă întâlniți la bordul avioanelor celor mai importante companii aeriene” a declarat Cristina Burdușel, manager Shell Team Aviation.

 

La workshop au fost și invitați speciali ce au adus informații prețioase tuturor aspiranților la meseria de steward.

 

Dr. Inorica Alina Pripici, medic stomatalog, fondator INO Dental, a explicat secretele din spatele zâmbetului întotdeauna perfect al însoțitorilor de zbor: ”Toți membrii echipajului de zbor ne încântă (și calmează) cu zâmbetele lor. Ei bine, în spatele unui zâmbet perfect se ascunde un stomatolog bun deseori. Mai ales pentru că în timpul zborului, din cauza schimbării de presiune a aerului anumite probleme dentare nerezolvate se pot agrava ducând la durere. Iar un steward doar de dureri dentare sau plombe căzute nu are nevoie în timpul muncii”.

 

Nutriționistul Ana Ioniță a vorbit despre alimentele care nu sunt recomandate în timpul zborului cu avionul: ”Deși la îndemână, ronțăitul de cipsuri sau biscuiți nu sunt recomandate când zburăm cu avionul. Și nici băuturile carbogazoase. Dacă le evităm, ușurăm digestia, evităm riscul de deshidratare și senzația de arsuri stomacale. Consumul de apă și fluide (250 ml apă pentru fiecare oră de zbor) ajută organismul să rămână hidratat și să facă față mai bine senzației de oboseală”.

 

Roxana Maya Neștianconsultant în conduită și bune maniere, manager My Model Academy a dezvăluit trucuri pentru postura stewarzilor: ”Însoțitorii de zbor nu sunt doar prezențe elegante, ci reprezintă cartea de vizită și imaginea companiei aeriene pentru care lucrează, devenind ambasadori ai profesionalismului și ai valorilor acesteia. Îngrijirea fizică, postura, controlul emoțiilor și modul în care vorbesc sunt vitale pentru succesul în această meserie”.

Totodată oaspeții s-au bucurat și de sfaturi de îngrijire a părului date de celebrul hair-stylist Camelia Negrea dar și de poveștile din avion ale unor stewarzi, foști cursanți Shell Team Aviation.

 

Cursurile de însoțitor de zbor durează patru săptămâni, se organizează lunar într-unul dintre cele patru sedii centrale ale Shell Team Aviation din București, Cluj Napoca, Timișoara, Bacău. Iar în prețul școlii este inclusă și cazarea viitorilor stewarzi. Cursurile costă 1.800 euro dacă sunt plătite integral, 2.000 euro dacă sunt plătite în rate sau 1.500 euro dacă înscrierea are loc alături de un prieten. Vârsta cursanților trebuie să fie de minimum 18 ani, iar diploma de Bacalaureat nu este o condiție obligatorie.

 


 



CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu