Daca e iarnă, stăm mai
mult în casă și nu ne prea vede soarele. Bine, câtă vreme suntem la serviciu și
stăm în spații închise, nici vara nu ne vede suficient de mult. Din aceste
motive foarte multe persoane au un deficit semnificativ de vitamina D și nici măcar
nu știu acest lucru. Dincolo de faptul că depozitul de vitamina D este epuizat,
iarna nu ne prea asigurăm nici necesarul de celelalte vitamine, pentru că
alimentația din perioada rece nu include la fel de multe legume, verdețuri și
fructe ca în celelalte anotimpuri. De aici starea de oboseală accentuată, ceața
mentală și insomnia, dar și răcelile repetate, semn că sistemul imunitar este
puternic afectat.
Este mai simplu decât
crezi să îi oferi organismului tău un aport de vitamine. Și nu doar simplu ci și
gustos, făcând-o prin intermediul alimentației. Îți facem o propunere de
nerefuzat: să înlocuiești carnea (fie albă sau mai ales roșie) de la o masă, cu
pește. Mai exact cu sardine. De ce cu sardine? Pentru că sunt o sursa excelentă
de nutrienți și, sub formă de conservă, sunt accesibile ca preț. Proteinele,
acizii grași Omega-3 și vitamina D din EVA
Sardine în ulei vegetal, EVA
Sardine în ulei vegetal cu lăâaie, EVA
Sardine în ulei de măsline, EVA
Sardine în ulei vegetal cu ardei iute sau EVA
Sardine în sos tomat fac din acestea un aliment gustos și cu
adevărat sănătos. Sardinele EVA sunt selectate cu atenție din Marea Adriatică și
pot fi folosite ca fel de mâncare principal delicios ca atare, sau în
prepararea unor salate sau a unor feluri de mâncare mai complexe.
Cum știm că duci o lipsă
acută nu doar de vitamina D dar și de timp, îți propunem varianta cea mai rapidă
și mai ușoară de a avea o masă sățioasă și plină de vitamine: salata cu
sardine. Salată însemnând fie salată verde sau salată iceberg, fie rucola sau
baby spanac. Ori toate la un loc! Adaugă acestor verdețuri neprețuite o conservă
de sardine, stoarce o jumătate de lămâie sau lime peste ele și răsfață-te așa
cum meriți cu un preparat absolut delicios.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu